Arrenca la Mostra de Cuina de Mallorca amb la Ruta Serra Sud a Andratx, Calvià i Estellencs

24-Maig-2022

mostra de cuina de mallorcamostra de cuina de mallorcaAquest matí s'ha presentat a Calvià la Ruta Serra Sud de la Mostra de Cuina de Mallorca, un projecte de Restauració CAEB, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Andratx, per promocionar el sector de la restauració i el consum de productes locals.

La presentació ha comptat amb la presència de la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; el batle de Calvià, Alfonso Rodriguez; el regidor de Promoció Econòmica i Comerç d'Andratx, Toni Bordoy; i el president de Restauració Mallorca CAEB, Alfonso Robledo, on més de 20 restaurants de la zona, posen a disposició dels seus clients un 'Menú Mostra' basat en el producte local.

La Ruta Serra Sud comença el proper dijous 26 de maig, i finalitzarà el diumenge 29. Un total quatre dies on els 11 restaurants andritxols oferiran per a l'ocasió: un 'Menú Mostra' (a un preu fix de 25€, IVA inclòs) que constarà d'un entrant, un plat principal, unes postres i begudes; o un ‘Menú Gastronòmic’ (a preu i format lliure) consistent en plats basats en productes locals de quilòmetre zero.

Els restaurants andritxols inscrits a la Ruta Serra Sud són: Arde la bèstia, Can Prima, Cook Andratx, El Bohemio, Oliu, Savantry, Sa Societat de Ca Na Fornera, Rocamar, Barlovento, Sumailla i Latitud 39. Es poden consultar els seus menús a la web mostradecuinademallorca.com.

Alfonso Robledo, ha explicat que “la Mostra de Cuina aspira a continuar sent una de les cites gastronòmiques més importants de l'any, allà on els establiments inscrits ofereixen les receptes més desitjades pels clients, amb els productes locals i de temporada”. "Volem que la gent de tota l'illa gaudeixi de la cuina de Mallorca als bars i restaurants. Quedaran satisfets", ha assegurat.

Toni Bordoy, per la seva banda, ha declarat que “l'Ajuntament d'Andratx posa en valor aquest tipus de campanyes que busquen promocionar el comerç local, en aquest cas el sector de la restauració, però també el producte local en què es basaran els restaurants per preparar els menús".

Cladera ha destacat que la Mostra "reuneix dos objectius estratègics del Consell": per una banda, promociona Mallorca com a destinació turística gastronòmica i, de l'altra, és una iniciativa de reactivació econòmica que dóna força a diversos sectors. "És una acció de reactivació econòmica i d'interès turístic amb el valor afegit que és fruit de la col·laboració publicoprivada", ha assenyalat.

Per concloure la presentació, s'ha projectat un vídeo promocional que s'emetrà a la televisió i que protagonitzen quatre xefs que vinguts de fora es valen de productes locals per a les seves propostes: Koldo Royo, Matías Providenti, Kike Martí i Rosana Ribeiro.