Presentació del municipi

El municipi d'Andratx, situat en el sud-oest de la majestuosa Serra de Tramuntana, ofereix moltíssimes i vairades oportunitats per als amants de la naturalesa i l'esport. Des d'emocionants excursions a peu i rutes amb bicicleta fins a modernes instal·lacions esportives per a tota la família i un camp de golf.

Andratx és un paradís per als entusiastes de l'aire lliure i els esports aquàtics, amb interessants rutes de snorkel.

Però Andratx no sols és un paradís esportiu i natural; també és un centre de constant activitat cultural. Festes, exposicions, teatre, concerts i més esdeveniments omplen l'agenda durant tot l'any. El municipi disposa de un valuós patrimoni cultural, natural i etnològic, des d'esglésies i ermites fins a antigues possessions i torres de defensa.

En resum, Andratx és un destí de somni a Mallorca que ho té tot.

Vine i experimenta tot el que Andratx te pot oferir!

Geografia

El terme municipal d'Andratx està situat en la part més occidental de la geografia mallorquina de la Serra de Tramuntana.

Està format per muntanyes interiors i limita amb el municipi d'Estellencs al nord-est i amb Calvià  a l'est, mentre que la resta limita amb la mar.

Sis són els nuclis de població que formen el municipi. A l'interior, tenim Andratx, s'Arracó i Sa Coma – Són Curt; en la costa: el Port d’Andratx, Sant Elm i Camp de Mar.

El clima, suau i poc plujós, permet gaudir del paisatge andritxol durant qualsevol època de l'any. Els estius són càlids i els hiverns amb bones temperatures.

Nuclis de població

Andratx

Castell-Son-Mas

Andratx: és una aturada obligatòria per als qui vulguin descobrir la bellesa de la Serra de Tramuntana. Destaquen el Castell de Son Mas, seu de l'Ajuntament des de 1998, i l'església de Santa Maria, amb valuós patrimoni artístic. L'antic barri És Pantaleu alberga el Molí de Sa Planeta i la Biblioteca Municipal Jaume Bover Pujol com a llocs més interessants. Els dimecres són ideals per a visitar el poble, amb el seu mercat animat i la ruta cultural gratuïta del Pariatge, que mostra els llocs més emblemàtics.

Camp de Mar

Camp-De-Mar

Camp de Mar: reconegut per tenir una de les platges més belles de Mallorca, amb aigües cristal·lines i sorra blanca. La torre del Cap Andritxol és un destacat exemple de fortificació històrica contra atacs pirates. 

A més, compta amb una àmplia oferta hotelera prop de la seva bella platja i nombrosos restaurants que ofereixen una varietat gastronòmica nacional i internacional.

Port d'Andratx

Port-Andratx

Port d’Andratx: un dels més impressionants de les Illes Balears, està envoltat de belles cales com a Cala Llamp i Cala en Fonoll. Tot es concentra en el passeig marítim i en el moll, on es troba l'edifici de "La Llonja", oferint peix fresc els horabaixes.

Botigues i restaurants amb terrasses enfront de la mar omplen el passeig marítim que condueix al far i al Club de Vela, fent del Port d’Andratx un lloc únic i diferent.

Sant Elm

Sant-Elm

Sant Elm: antic poble de pescadors, ara és un atractiu destí turístic amb cases d'estiueig que ofereixen pau i tranquil·litat. Destaquen la seva herència patrimonial, incloent-hi la torre de Sant Elm, el monestir de la Trapa i les torres de defensa de Cala En Basset i Llebeig a l'illa Dragonera.

Les seves platges, com a Cala És Conills i Cala En Basset, són un altre atractiu amb sorra fina i pedres de diferents grandàries.

S'Arraco

S'Arraco

S’Arracó: encantador poble amb típiques cases baixes envoltades de petits horts i jardins, exemples d'arquitectura senyorial, com a cases d'estil modernista. Destaquen l'edifici de "Ca Ses Monges", l'Església del Sant Crist i el Teatre de s’Arracó.