Festes

FESTES POPULARS

Les festes populars són excel·lents ocasions per conèixer les tradicions de cada poble. A Andratx, les festes es reparteixen al llarg de l'any i cada nucli de població té la seva pròpia manera de commemorar-les.

Els Reis d'Orient
Dia 5 de gener es celebra l'arribada dels Reis d'Orient. Arriben amb cavalls i, després d'adorar el Nin Jesús, reparteixen els regals als nins.

Sant Antoni
El cap de setmana més proper al 17 de gener, el municipi d'Andratx viu la revetlla de Sant Antoni, amb els populars foguerons. El dia següent, el diumenge, es celebren les tradicionals beneïdes d'animals i carrosses a la plaça del Pou.

Sa Rua
Per febrer arriba Sa Rua i el dijous Llarder enceta els darrers dies. Durant el cap de setmana es fan les famoses rues.

  • Sa Rua 2022, consulta en el següent enllaç.

Setmana Santa
Les festivitats de Pasqua comencen el Diumenge del Ram, amb la benedicció dels rams de palmes i d'olivera. El Divendres Sant es fan processons pels carrers del poble. El Diumenge de Pasqua es fa la processó de l'Encontre de Jesús amb la Verge Maria. Finalment, el dilluns de Pasqua arriba el Pancaritat, amb una peregrinació de la gent de tot el terme a la torre de Sant Elm.
 

FESTES PATRONALS
L'estiu és el moment àlgid del municipi, i és quan es celebren les festes patronals als pobles. Són dies plens d'activitats festives que inclouen jornades esportives, actes culturals, concerts, verbenes, balls populars i un gran castell de focs artificials el darrer dia de les festes, cap a la mitja nit.

ANDRATX - JUNY
Sant Pere, festes d'Andratx
Les festes patronals comencen amb Sant Pere, patró d'Andratx, el 29 de juny, amb un vistós ofici religiós a l'església de Santa Maria d'Andratx.

PORT D'ANDRATX - JULIOL
La Mare de Déu del Carme, festes al Port d'Andratx.
El 16 de juliol és la festivitat de la Mare de Déu del Carme, patrona dels pescadors i del Port d'Andratx amb processó marinera. Després de la missa, la processó parteix de l'església amb la seva verge, passa per diversos carrers del Port fins arribar al moll, on embarquen la imatge de la Mare de Déu i naveguen per les aigües del port. Nombroses barques engalanades acompanyen la seva patrona.

SANT ELM - AGOST
Moros i Cristians, festes a Sant Elm
El primer cap de setmana d'agost, durant les festes en honor a Santa Catalina Tomàs, Sant Elm reviu la batalla dels Moros i Cristians, protagonitzada per una gran multitud de gent vestida a la manera tradicional de pagesos i moros a la platja.

SA COMA - AGOST
La Mare de Déu d'Agost, festes a sa Coma.
El 15 d'agost es commemora la festivitat de la Mare de Déu a sa Coma, amb ofici religiós.

S'ARRACO - AGOST I SETEMBRE
Sant Agustí i la Mare de Déu de la Trapa, festes a s'Arracó.
El 29 d'agost es celebra la festivitat de Sant Agustí, patró de s'Arracó, amb missa solemne a l'església del Sant Crist, que gaudeix de gran devoció.
La festivitat de la Mare de Déu de la Trapa a s'Arracó, el 8 de setembre, tanca el calendari de festes patronals, amb una processó popular i el ball de l'oferta.

 

 


Source URL: https://www.andratx.es/arees-municipals/festes