S'Arracó

S'Arracó és un poble petit i entranyable, on la quietud i l'hospitalitat que es respira als seus carrers atreuen tot el que visita aquest llogaret.

S'Arracó conserva l'encant de les cases típiques dels pobles de l'interior, baixes i tradicionals amb un petit hort o jardí, encara que també llueix mostres de l'arquitectura senyorial, com són les diverses cases d'estil modernista, construïdes amb els diners que els emigrants arraconers enviaven des de França a les seves famílies, la majoria de les quals es situen al carrer de França, el carrer principal.

També són remarcables l'edifici de ca ses Monges, l'escola antiga ,actual casa de cultura, i tres tradicionals cafès que són el punt de trobada de la gent del poble. Però l'edifici principal de s'Arracó és l'església del Sant Crist, edificada l'any 1704 per Antoni Ferrandell Verí, considerat el fundador del poble. Al seu interior, hi destaquen el retaule barroc dedicat al Sant Crist i el de la Mare de Déu de la Trapa, imatge que procedeix del desaparegut monestir trapenc. També es poden trobar alguns testimonis de l'economia rural, com són les antigues possessions de Son Guillem, Son Joan, Son Castell i Son Nadal, a l'igual que els molins o les sínies que recorden un passat agrícola.

Pel que fa els esports, el poble compta amb una moderna instal·lació esportiva, el camp d'esports de sa Vinya, dotat de gespa artificial i preparat per a la pràctica d'esports com el futbol o el rugbi. Però fer excursions és la millor opció de lleure a s'Arracó. El paisatge de muntanya dóna l'oportunitat de fer interessants excursions a peu i gaudir de meravellosos paratges i immillorables vistes. Una de les rutes més populars és la pujada al monestir de la Trapa.

39.5785195, 2.3940137


Source URL: https://www.andratx.es/sarraco