Sant Elm

Sant Elm és un antic poble de pescadors que s'ha convertit en un petit centre turístic, tranquil i acollidor, format per cases d'estiueig i residencials, on es pot trobar una variada oferta de restaurants, bars i una petita àrea comercial.

Aquest nucli costaner, antigament, es deia la Palomera, on les tropes del rei Jaume I fondejaren abans de desembarcar a Santa Ponça, l'any 1229. Fins a principis del segle XX, Sant Elm vivia de la pesca i de la salaó de peix.

Aquesta zona té una herència patrimonial històrica molt important i valuosa. Per un costat, el record del rei Jaume II a l'antic hospital de mariners i oratori, avui conegut com la Torre de Sant Elm. Per un altre, La Trapa, on una comunitat de monjos construïren un monestir cap al 1810. Finalment, les torres de defensa de cala en Basset i la de Llebeig, a sa Dragonera, com a vestigis de les fortificacions defensives per prevenir els atacs de corsaris i pirates.

Un altre al·licient de Sant Elm són les platges d'arena fina, sa Gran o sa Petita; o les de còdols com cala és Conills o cala en Basset, que són esplèndides per refrescar-se i prendre el sol.

Sant Elm disposa d'una petita i òptima oferta d'allotjament i de restauració. El migdia i el vespre són excel·lents moments per tastar les delícies de la seva cuina als diversos restaurants, i gaudir d'immillorables vistes de la mar i sa Dragonera.

Espais Naturals, rutes a peu, patrimoni històric, platges de gran bellesa i facilitats per a la pràctica d'esports nàutics són alguns dels atractius que Sant Elm ofereix als seus visitants. Ideal per al turisme familiar i per gaudir de la naturalesa, Sant Elm té el privilegi de comptar amb dos indrets d'excepcional interès: el parc natural de sa Dragonera i la Reserva Natural de la Trapa.

39.580949, 2.3508103


Source URL: https://www.andratx.es/sant-elm-0