Andratx

Andratx, conegut per la població autòctona com la vila, és el centre administratiu i cultural del municipi. Tranquil i tradicional, el poble d'Andratx és pas obligat per aquells que volen conèixer la serra de Tramuntana.

Comerços, establiments de restauració, oferta cultural, infrastructura sanitària i instal·lacions esportives són alguns dels serveis que es poden trobar a Andratx.

El centre urbà del poble concentra tot l'atractiu des del punt de vista històric i patrimonial. L'antiga possessió de Son Mas, actual seu de l'Ajuntament andritxol, des del 1998, és un dels edificis més emblemàtics de la contrada i és de visita obligada per aquells que vénen a la vila d'Andratx.

Un altre punt d'interès és l'església de Santa Maria d'Andratx, erigida com a parròquia l'any 1248, a l'interior de la qual es conserva un important patrimoni artístic com són els retaules barrocs dedicats a la Mare de Déu del Roser, a la Verge Maria i a Sant Sebastià; així com el Quadre dels Moros, que representa el desembarc turc de 2 d'agost de 1578, a Andratx.

També es pot fer un recorregut pel passat i la història de la vila al llarg dels carrers de l'antic barri des Pantaleu, on es localitzen els Molins de sa Planeta, l'edifici de la Cúria ,antic Ajuntament i actual Biblioteca Municipal, i la torre de So na Gaiana.

El millor dia per visitar Andratx és el dimecres, dia de mercat a la vila, quan els carrers s'omplen de parades que permeten adquirir infinitat de productes, fent una agradable passejada.

 

39.5744273, 2.4202537


Source URL: https://www.andratx.es/andratx-0