Ajuntament d'Andratx

Inici -> El Nostre Ajuntament -> Tràmits i impresos

El Consell i Ajuntament d'Andratx restauraran la sínia de can Fasser

Tornar Imprimir

Conveni Sínia Can Fasser (Desembre 2020)

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i el batle d'Andratx, Joan Manera, han signat avui dematí el conveni de col·laboració per a la restauració del conjunt hidràulic de la sínia de Can Fasser. 

Posteriorment, i acompanyats de la regidora de patrimoni Katia Rouarch i el regidor de Medi Ambient Llorenç Suau, i altres tècnics municipals i del Consell, s'ha fet una visita a la Finca de Can Fasser.

L'objectiu del consistori és el de recuperar una finca tan singular i tan representativa de la nostra geografia, potenciant així la flora i fauna mediterrània present en la zona. A més, es té la intenció d'ubicar-hi el nou Centre d'Interpretació de sa Dragonera.

Respecte a la sínia, de rosari, amb la seva restauració hi haurà un altre tipus de sínia restarautada dins espais publics, juntament amb la sínia de cadufos que també es troba al Port.

En les tasques s'utilitzaran materials i tècniques constructives tradicionals pròpies del moment arquitectònic i funcional de la darrera tipologia de la sínia històricament reconeguda.

L'àmbit d'intervenció inclou la sínia, la caseta, el safareig i un primer tram de les síquies. La sínia es restaurarà arquitectònicament i mecànicament, amb la finalitat de què pugui funcionar novament. Pel que fa al safareig, es reformarà al seu estat original i es restaurarà de manera que pugui contenir aigua novament per distribuir-la a través de les síquies, el primer tram de les quals es restaurarà també en el marc d'aquesta primera intervenció al conjunt. La caseta on s'ubica la motobomba d'aigua es demolirà perquè es va construir posteriorment i no té valor patrimonial en relació amb la sínia.

Data última modificació: 03/12/2020 a les 17:07


Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
Telèfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electrònic: sac@andratx.cat