Ajuntament d'Andratx

Inici -> El Nostre Ajuntament -> Normativa

Andratx posa en marxa un programa per a la prevenciˇ d'abusos sexuals infantils

Tornar Imprimir

El programa, denominat 'Crida ben fort!' i realitzat mitjanšant la Fundaciˇn RANA, abasta tant als menors com als adults.

Conveni Andratx - Rana 2019

La batlessa d'Andratx, Katia Rouarch, i la Presidenta de la Fundaciˇ RANA (Xarxa d'Ajuda a Nins Abusats, en les seves sigles en castellÓ), Elizabeth Lorraine Homberg, han signat aquest matÝ un conveni per a la realitzaciˇ i desenvolupament d'un programa de prevenciˇ d'ab˙s sexual a nins i nines al municipi.

Amb el lema 'Crida ben fort!, el programa tÚ com a principal objectiu implantar al municipi una metodologia que ofereix i ensenya habilitats tant als menors, perquŔ sÓpiguen identificar una situaciˇ d'ab˙s o de risc i actuar davant d'ella, com als adults, ja siguin professionals o famÝlies, com a responsables de la seva protecciˇ.

Per a aix˛, desenvoluparÓ diferents activitats, especialment en els centres d'educaciˇ primÓria i secundÓria del municipi, com poden ser tallers amb el professorat d'aquests centres, xerrades per a les famÝlies d'aquests nins i nines, o contacontes per a aquests mateixos nins.

"L'ab˙s sexual infantil estÓ present en la nostra societat. I el seu millor aliat Ús el silenci. Per aix˛, entenem que aquest pas que donem Ús vital per a prevenir aquests abusos. PerquŔ dotarem als nins i nines d'aquestes eines que necessiten i desconeixen, i tambÚ perquŔ es treballarÓ des de la prevenciˇ, la sensibilitzaciˇ, i la formaciˇ de professionals i adults responsables de protegir a aquests nins i nines", ha declarat la regidora de Serveis Socials Xisca Castell.

La Fundaciˇ Rana, una fundaciˇ sense Ónim de lucre d'Ómbit balear que tÚ la funciˇ social de prevenir l'ab˙s sexual infantil, i el departament de Serveis Socials de l'Ajuntament d'Andratx, mitjanšant els seus professionals (treballadora social, educadores socials i psic˛loga municipal), treballaran estretament per a dur a terme el programa.

Segons Castell, pr˛ximament es cercarÓ la possibilitat d'involucrar a altres professionals en el programa, com la Policia Local o membres de l'Ómbit de la salut o de l'Ómbit esportiu.

A la signatura del conveni han assistit tambÚ la regidora de Serveis Socials Xisca Castell; la directora general de la fundaciˇ Pilar Sevilla, i l'educadora social de l'Ajuntament Lorena Hernßndez.

Data ˙ltima modificaciˇ: 19/09/2019 a les 09:38


Ajuntament d'Andratx -  Av. de la Curia, 1 . 07150 Andratx
TelŔfon: 971-628000 Fax: 971-136552
Correu electr˛nic: sac@andratx.cat